Belépés Családostul
Sport-és kulturális rendezvények családoknak

 2009

 

Becsal - elkezdődött az esztendő a Kosárlabdázás napjával!

Remek hangulatban, kiemelkedően sportszerű keretek között zajlottak le a
kosármeccsek az idei év első Becsal rendezvényén, a kosárlabdázás napján.
Köszönet mindegyik résztvevő csapatnak, hogy eljöttek kosarazni, és hogy
valóban a JÁTÉKÉ volt a főszerep. Köszönet a szépszámú közönségnek, akik
nagyszerű hangulatot teremtettek a mérkőzésekhez, sportszerűen bíztatták
csapataikat.


Eredmények
Családi kategória (6 csapat): I. Horváth család, II. Pásztor család, III. Luczó család.
Baráti társaságok kategória (5 csapat): I. Sziszifusz, II. Tárnok 1014, III. W.W.
Büntetődobás (34 fő): I. Pásztor Miklós, II. Luczó Péter, III. Pusztai Bence.
3 pontos dobás (22 fő): I. Horváth Csongor, II. Jakucs Balázs III. Wagner András.
Sportszerűség díjas: Pásztor Domonkos.

 

Remélem mindenki jól érezte magát, és amennyiben ráér, a legközelebbi
eseményre is eljön február 21-én szombaton a Huzellába, a Családi váltó-és
ügyességi versenyre. Hamarosan elkészül a kiírás.
Mindenkinek szép napokat, heteket és jó egészséget kívánok!
                                        

Wagner Laci

Februári állomásunk: a Családi váltó- és ügyességi verseny

 

Nagyszerű hangulatban próbálhatták ki a sportos életformát kedvelő családok, csapatok a golfozást, a pingpongozást, az evezést ergométeres evezőpadon - utóbbiért köszönet Pető Tibi világbajnok evezősnek -, a tollaslabdázást, a kosárra dobást, a célba dobást és rúgást. A váltóversenyben 3 csoportban, összesen 13 csapat mérte össze tudását, ügyességét. Virág Jenőné igazgatónő vezetésével, több csapattal képviseltették magukat a TOPház lakói, akik lelkesedésükkel, ügyességükkel, szeretetteljes viselkedésükkel, versenyzésükkel hívták föl magukra a figyelmet.

 

 

 - Néhány esztendővel ezelőtt a TOPház lakóival részt vettünk a Piarista Juniálison, ahol igen jól éreztük magunkat. Most megörültem Wagner Laci  meghívásának, két fogyatékos csapattal neveztünk, egyet pedig a kísérők állítottak ki. Boldogság volt látni a vidám, lelkes résztvevőket. A rendezvény hangulata, a környezet olyannyira családias volt, hogy nem éreztük a különbséget épek és fogyatékosok között - mondta Virág Jenőné, a felsőgödi TOPház vezetője.

 

 

 

Eredmények:

 

1. kategória: I. Velki család, II. Gyenes család, III. Banchardt család, IV. Vasvári család
2. kategória: I. Wehner család, II. Bíró család, III. Viola-Felker család, IV. Adamovits család
3. kategória: I. Tóth család-TOPház I., II. TOPház lánycsapata, III. TOPház fiúcsapata
4. kategória: I. Horváth család, II. Udvardi család

Támogatók: Göd Város Önkormányzata, Winner Sport, BSI, Isola Egyesület, Polus Palace.

Minden résztvevőnek és segítőnek gratulálunk, Maxnak köszönjük a kiváló zenei aláfestést!       

                                                                   

 

 

Wagner család

 

 

                                  

"Kincsem 25" gyalogtúra, Tápiószelén

Nagyszerű hangulatban, különbusszal és autókkal utazott a csapat a Belépés Családostul márciusi gyalogtúrájának helyszínére, az alföldi Tápiószelére. Szeles, napsütéses időben indult a menet, a piarista iskolából 10 fő, köztük 2 tanár - Kemény Gábor és Papp Törek József - 50 km-en, a további 70 túrázó 25 km-en bizonyította képességét. Mentek Fótról, Dunakesziről, Budapestről, Hodován Kata néni diákcsapata a Németh László iskolából. Velük tartott Berkes János operaénekes és Kónya Károly gombaszakértő, mindketten szép példát mutatva, hogy kicsit idősebb korban is lehet fiatalosan élni - a művész úr már alig várja a következő gyaloglást.

A túrázáson, a szép környezeten, a családias hangulaton kívül érdekességként említést érdemel egy békamentési akció, melynek során 50-60 ember segítette a békák átjutását az autóút egyik oldaláról a másikra. Szeles, de napsütéses időben gyalogolhattunk 25 km-t az alföldi Kincsem túrán a Becsal különítmény tagjaival.

Száraz György, dunakeszi lósport-szakíró élvezetes előadást tartott Kincsemről, a legendás versenylóról. Mint szavaiból megtudhatták a túra résztvevői, Tápiószentmártonban született a sárga kanca, majd Blaskovics Ernő nevelte föl, Gödön pedig már az angol Robert Hesp készítette a versenyekre. Sok híres, magas rangú ember utazott a Duna parti településre, hogy láthassák a versenylovat, külföldi újságírók innen tudósították olvasóikat, mi történik a gödi telepen. Annyira megszokta Kincsem a gödi vizet, hogy csak azt volt hajlandó inni a távoli versenyek során is. A legérdekesebb pedig, hogy volt egy cica, amelyik állandóan vele utazott, ha nem volt ott, nagyon nyugtalanul viselkedett a kanca.

- Hazafelé jövet a buszon elpilledtünk - emlékszik vissza Wagner Laci, főszervező -, jóleső fáradtságot éreztünk, neves gyaloglótársunk, Berkes János annyira élvezte a túrázást, hogy már arról faggatózott, "mikor megyünk legközelebb?". Száraz úr felhívta figyelmünket Kincsem esetleges utódjára, Overdose-ra, aki eddig 11-szer nyert, még nem kapott ki, és április 19-én versenyez a pesti Kincsem Parkban, aztán így jellemezte ezt a napot: "a legjobb talán az volt, hogy összebarátkozott fiatal az idősebbel, gödi a fóti, dunakeszi lakossal, és ez milyen fontos, ha már szomszédok vagyunk."

- Mindenki jól érezte magát, jól kifáradtunk, de újabb élményekkel gazdagodva kezdhetjük a következő hetek nehézségeinek legyűrését, talán sikerült feltöltődnünk. Megkaptam Kurdi Imitől a képeket, amiket a képgalériában találhattok, köszönjük Imi figyelmességét és nagyszerű képeit. Gratulálok minden résztvevőnek, már egy hónap sincs és újból találkozhatunk a biciklitúrán, ami újabb meglepetésekkel szolgál számotokra, a részletes program felkerült a honlapra is. Ahogy kértem a buszon, próbáljatok visszajelezni egy-egy esemény előtt, hányan jöttök el, hogy úgy készüljünk fel a rendezésre. A biciklitúrára hívjatok baráti családokat, jó lenne rekordot javítani, 100 fölötti létszámot produkálni. Elég látványos is lenne, ha ilyen sokan bicajoznánk együtt - tette hozzá Laci.

A túra támogatói voltak: a Fétis Kft. és a CBA gödi boltja.

 

 

Áprilisi bringatúra a Dunakanyarban

- Óriási közösségi élményben volt része közel 120 embernek a biciklitúrán: rengeteg család, sok középiskolás, sok huszonéves és jó pár 50 év fölötti sportos életvitelű ember gondolta, hogy ebben a társaságban a helye, szívesen tölti velünk szabadnapját. Különlegességnek mondható, hogy a gödieken kívül sokan jöttek Budapestről, a környék településeiről, de még Kókáról és Szirákról is volt, aki ezt a Duna-menti biciklizést választotta hétvégi

szabadidősportjának. Nagyon jó érzés, hogy egyre többen megismerkednek a Becsal mozgalmunkkal, és mindenki kivétel nélkül jól érzi magát. Néhányan csak Vácig, közel harmincan Verőcéig, a többség Nagymarosig tekert, így 60-70 km-t tudott maga után, mire visszaért a gödi Kék Duna Klub Hotel területére. Ott aztán nagyon finom gulyás várt minket, meg rétes, az evés után pedig a csoport nagy része tovább folytatta a sportolást: fociztunk, kosaraztunk, tollasoztunk, pingpongoztunk, úsztunk, bowlingoztunk. Mindenki nagyon elégedett lehetett a teljesítményével, az időjárással, meg persze a Kék Duna Hotel adta csodálatos lehetőségekkel. Nagyon jó fölvezetése volt ez a nap a Gödi Juniálisnak is, aki itt volt velünk, biztosan szívesen tér vissza ide június 19-21-én, amikor még színesebb programban lehet része bárkinek a sport, a zene és egyéb kulturális események területén.

Wagner Laci

Köszönet a támogatóinknak is a nagyszerű napért: Fétis Kft, Szt. Jakab Zarándok Egyesület, Pólus Palace, Rétesház, Kék Duna Klub Hotel, Szerecz Ferenc, Horex kerékpárszervíz.

 

Fétis Crossfutás
 
 

Nagyszabású sportnapot tartottak az alsógödi sportttelepen, melyen mintegy 2000 résztvevő fordult meg a különböző sportágak és bemutatók alkalmával. A IX. FétisIX. Fétis Crossfutás és Hagyományőrző Délután, benne BeCsal Családi Csavargás Crossfutás és Hagyományőrző Délután programjaira 26 településről érkeztek a Duna-parti városba a sportolni vágyók, a legnehezebb versenyszámot a 14 kilométeres terepfutás jelentette, mely az őszi hawaii ironman viadalra készülő többszörös bajnok, Major József ( www.majorjozsef.hu ) diadalát hozta.

Bővebben, képek és eredmények: http://www.fetis.hu/crossfutas/  éshttp://picasaweb.google.com/kurdiimi

 

Délelőtt négy futótávon indulhattak a versenyezni vágyók, az ovisok 200 méteren, kicsik és nagyon 2 és 5, a profibbak 14 km-en mérhették össze erőnlétüket; összesen mintegy 350-en álltak rajthoz. A futók mellett a strandröplabda kedvelői és a labdarúgók is lehetőséget kaptak a megméretésre. A nap folyamán érdekes, látványos programokkal, színpadi bemutatókkal szórakoztatták vendégeiket a szervezők: bohóc, hastánc-bemutató, akrobatikus rock & roll, musical részéletek, gitár koncert, kézműves foglalkozások, játékok, kiállítók várták az érdeklődőket. Az egészség sarokban minden résztvevő tesztelhette egészségi állapotát. A családok számára, a Belépés családostul program keretében Családi csavargás ügyességi verseny jelentette a szórakozást: az akadálypálya mellett, csavarozásban, fúrásban, egyéb érdekes feladatokban, összesen 11 pályán mérte össze talpraesettségét a 20 család apraja-nagyja. A Hagyományőrző Délutánt zenés lovasbemutató nyitotta meg, melyet néptánc és népzenei bemutató követett. A színpadi bemutatók alatt a gyerekeket népi ügyességi játékok és kézműves foglalkozások keretében ismertették meg kultúránkkal.

- A Fétis Strandröplabda Kupán 7-, míg a Kispályás Labdarúgó Kupán 14 felnőtt csapat vett részt. Az óvodások és kisiskolások külön kupában játszhattak. A futóverseny legfiatalabbja mindössze kettő, legidősebbje 76 esztendős volt. A Crossfutás 14 kilométeres számának leggyorsabbja Major József volt. Köszönjük a segítők és a támogatók közreműködését! - mondta Székely-Horváth Rita, az egyik főszervező.
 
 

- Kiemelten fontos versenyünk a gödi Fétis Cross. Teljes körűen saját szervezésünk, a szívünk csücske, egész Fétis csapatunkat érintő vállalásunk. Saját gyerekünknek tekintjük, óvjuk, fejlesztjük, támogatjuk, hittel, reménnyel, szeretettel. A kis öt éves Schottner Zsófi, mint modta, ez volt élete legszebb napja - ez a és a közel 100 ovis részvétele, őszinte visszajelzése ad hitet a folytatáshoz. Rendezvényünk fontos része teljes támogatói törekvéseinknek. Egészében társadalmi elkötelezettségünknek megfelelően, gazdasági nehézségeink és minden egyéb jól ismert és túldimenzionált válság ellenére, három fő területet támogatunk. Egyrészt a családcentrikus tömegsport és kulturális rendezvényeket, mint a Gödi Fétis Cross, a Mátra Kör Kerékpárverseny, a Belépés Családostul programsorozat, a Ifjúsági Képzőművészeti Alkotó Tábort és a Szüreti Bált. Másrészt fontosnak tartjuk közvetlen környezetünk tudatos fejlesztését, a jövő generáció fejlődését segítő szervezeteket, így a gödi Búzaszem iskola építését. Harmadrészt segítjük egy hosszútávon példamutató életvitelű, nem fókuszban lévő sportág élsportolóját, a triatlon bajnok Major Józsefet. Rendezvényük célja, hogy minél több családdal, fiatallal megszerettessük a mozgást, a sportot, a hagyományőrzés keretében megismertessük erdélyi és magyar népi kultúránkat. Jövőbeni tervünk, az évek óta velünk együttműködő körrel, segítői maggal közösen fenntartani és fejleszteni programunkat. Mindenkit várunk jövőre a jubileumi, tizedik rendezvényünkre! - tette hozzá Süle József, a szervező és névadó cég, a Fétis Kft. ügyvezető igazgatója, aki családjával maga is aktív közreműködője volt a programoknak.

 


Gödi Juniális 2009.
Cikkek:
http://www.telesport.hu/Hirek/2009/06/23/13/Sztarfoci_Godon.aspx#
http://www.nemzetisport.hu/egyebfoci/labdarugas-mintegy-200-kisiskolas-rugja-a-bort-a-godi-tornan-242353.html?
http://kso.hu/rovid_hir/?cikk=242353
http://www.nemzetisport.hu/egyebfoci/labdarugas-olimpikon-parade-zarta-a-godi-utanpotlastornat-242548.html?
http://kso.hu/rovid_hir/?cikk=242548
http://www.mitortent.hu/kereses/?q=hibridmotors
http://www.mozgasvilag.hu:80/hirek/oromfoci_godon/?ikid=1&id=79428
http://www.balatonbikefest.com/index.php?id=0&hir_id=66〈=hu
http://www.mob.hu/engine.aspx?page=showcontent&content=godi_junialis09
http://www.ftc.hu/index.php?action=main&nid=23340&sact=news#
http://www.hirado.hu/Rovatok/Sport.aspx
http://www.dunakanyarregio.hu/sztarfoci.html


Hagyományos, ezúttal háromnapos sport- és kulturális rendezvénynek adott otthont a Duna-parti település, a zenei produkciók mellett a strandröplabda, a labdarúgás és a kalandpálya volt a fő attrakció. A Gödi Juniálison a mérkőzések alkalmával mintegy 200 kisgyermek mellett olimpiai bajnokok, korábbi sikeres sportolók is pályára léptek. A rossz idő ellenére is több száz résztvevője volt a Belépés Családostul programsorozat júniusi állomásának.

A juniális központjaként ezúttal új helyszín debütált. A minden igényt kielégítő infrastruktúrát a korábbi alsógödi iskola helyett a felsőgödi Kék Duna Klub Hotel szolgáltatta. Ekkorra készült el több mint 200 köbméter homokkal két strandröplabda-pálya és a néhány hete - 13 állomással és 300 méter drótkötél felhasználásával - átadott kalandpark.
A leglátogatottabb program, a Hibridmotors Gyermek Labdarúgó-torna alkalmával két nap alatt mintegy 200, 6-8 esztendős kisiskolás mérte össze erejét. Az első napon a 8 évesek léptek a kültéri műfüves pályára, ahol összesen 14 gárda mérkőzött. A dunakanyari csapatok mellett labdába rúghattak többek közt az újpestiek, az őrbottyániak, a váciak, a szentendreiek. A csatát végül utóbbiak nyerték, megelőzve a Vác-Deákvár fiataljait és a bronzéremmel záró váciakat. Vasárnap a mérkőzések - eső miatti két - helyszínét, a Kék Duna Klub Hotel műfüves csarnoka mellett a Balázsovits Sportcsarnok adta. A küzdelmekben a 6-7 évesek mérték össze labdás ügyességüket, összesen 19 csapat nevezett; végül a váciak nyertek, a ferencvárosi és az érdi fiatalok előtt.- Nagy öröm számomra, hogy ennyi fiatalt meg tudtunk mozgatni, még az elromlott időjárás ellenére is eljöttek ide ebbe a csodálatos Duna-parti környezetbe a 6-8 éves kis labdarúgók. Összesen 33 csapat lépett pályára, a környező települések gárdái mellett néhány nagynevű fővárosi együttes is eljött hozzánk, például az UTE vagy a Fradi - mondta a torna főtámogatója, a Vakhal Auto tulajdonosa, Vakhal Csaba.
A fiatalok játéka után nem akármilyen mérkőzéssel vonult be a csarnok a település labdarúgásának történetébe. A rendezvényt szervező Wagner László és Wagner Bálint egy olimpikon-Fradi öregfiúk összecsapást szervezett. Pályára lépett több mai és egykori sikeres sportoló és olimpiai bajnok, többek közt: Kovács István ökölvívó, Hesz Máté vízilabdázó, Szuper Levente jégkorongozó, Fábián László, Martinek János és Kálnoki Kis Attila öttusázó, Nyilas Elek és Mucha József, Rab Tibor, Takács László, Máté János, Bánki József labdarúgó, Virág Lajos birkózó és Pető Tibor evezős.
Természetesen nem maradhatott el az egykori kenukirály, Wicmnann Tamás főztje sem, ezúttal is a kilencszeres világbajnok szolgáltatta az ebédet. A sportolási lehetőségek közt sikert aratott a strandröplabda-torna, valamint a Viola Albert fémjelezte Dunakaland Alapítvány által működtetett kötélpálya-kalandpark és ügyességi játékok, mint a "hordóhúzás" a hajítógép, és - az ezúttal kiskorúak által is igen népszerű - "késdobálás". A strandröplabda-tornát hét gárda közül a dunakesziek nyerték.
A kulturális programok közt könnyűzenei koncertek, jazz-est, bábszínház, egyéb művészi előadások szerepeltek.

"Köszönetemet fejezem ki Beer Miklósnak és Markó Józsefnek, a két fővédnöknek, minden fő támogatónak és támogatónak, Göd Város Önkormányzatának, rendezőnek, szervezőnek, a helyszíneket biztosító intézmények, templomok, vállalkozások vezetőinek, Rosta Zoltánnak, a Kék Duna Klub Hotel igazgatójának - mint a legtöbb eseménynek helyt adó terület vezetőjének -, a helyi médiának, hogy maximálisan mellénk álltak, amikor egy új rendszerben terveztük meg a Gödi Juniális lebonyolítását. Kockázatos volt a már bejáratott Piarista Juniális helyszínét kihagyni, de mivel óriási építkezésbe kezdett a piarista rend a gödi iskola területén, mindenképpen váltani kellett.
A 3 napos rendezvény nagy sikert aratott a rossz időjárási viszonyok ellenére: teltházas esemény volt a Gödi Jazz Minifesztivál a Belga Sörházban, a vasárnapi hangverseny a felsőgödi Jézus Szíve templomban, a gödi operaénekesek előadása a Kék Duna Klub Hotel konferencia-termében. A sportprogramok közül kiemelkedett a 33 csapatot - 200 gyerek - megmozgató Hibridmotors Gyermek Labdarúgó Torna, a közel 250 néző előtt lezajló Olimpikonok - FTC Öregfiúk bemutató focimérkőzés, ahol 3 olimpiai bajnok is játszott: Kovács Kokó István, Fábián László, Martinek János. A Kék Duna területén a kötélpálya mellett újabb szabadidős sportpálya kezdte meg működését, Gusztos Gábor komoly segítségének köszönhetően 2 strandröplabda pálya készült el, ahol már augusztusban megyei versenyt fogunk rendezni, de várjuk az amatőr sportolók érdeklődését is, rendszeresen igénybe lehet venni a nem mindennapi természeti környezetben elhelyezkedő pályákat. Újabb tapasztalatok birtokában már elkezdünk gondolkodni a jövő évi juniális programjain, jövőre újabb élményekhez fogjuk juttatni a gödi és a környékbeli lakosságot, szeretnénk minél igényesebb előadásokkal, sportprogramokkal tartalmasabbá tenni a családok, az emberek, a gyerekek napjait."

Wagner Laci

Belépés családostul - Dunakaland sportprogram augusztus 20-án

 

A Belépés Családostul augusztusi állomása vízi napként került a programsorozat naptárába. A Duna-parton és a Hotel Kék Duna Dunakaland-pályájának területén a strandröplabda, a sárkányhajózás és a kötél-kalandpálya kapta a főszerepet.

Fotók: http://picasaweb.google.com/kurdiimi 

A Dunakanyar KTV összefoglalója: http://www.dunakanyartv.hu/video.php?page=video (08.24.)

Wagner Laci, főszervező: "Rengeteg gyerek, szülő, nagyszülő, ifjú hölgy és úr találta vonzónak a rendezők által felkínált lehetőséget az egész napos sportolásra, kikapcsolódásra a Kék Duna Klub Hotel területén található Dunakaland parkban. Ismert arcokkal lehetett találkozni: Kovacsik Tamás teljes, 20 fős csapattal képviseltette 4-es körzetét; Sellyei Noémi a 10-es körzet képviselőjeként lépett be családostul; Berta Sándor, a Civil Tanács elnöke és felesége, Tarjányi Judit főépítész asszony a 4-es körzetet erősítették; Németh András kézilabda mesteredző váci női csapatával volt jelen. Karosi Bálint, világhírű orgonaművész szintén kipróbálta a sárkányhajózást; Wichmann Tamás először jött Gödre, mint sárkányhajó-világbajnok. A Mikesy család egy nehezen fölülmúlható csúccsal tette le névjegyét ezen a napon: 25 családtaggal vettek részt a sárkányhajózás során. A Búzaszem Iskola lelkes szülői gárdája és a gyerkőcök kenulapáttal a kézben ezúttal is hamar összehangolódtak a csapatmunkában. Minden elismerésünk a résztvevőké! Mindenkinek köszönet az aktív közreműködésért: rendezőnek, támogatónak, résztvevőnek egyaránt. Találkozzunk legközelebb szeptember 19-én a szüreti sportnapon! "

Eredmények:
Strandröplabda:
- férfi páros (14 csapat, köztük Göd, Dorog, Érd, Pécel, Budapest) 1. Dorog SE, 2. Sünök (Érd), 3. Boti-Pipi (Göd);
- 4 fős csapatok (6 csapat): 1. Szomszédok (Göd), 2. Zsonglőrök (Pécel), 3. Fröccs (Göd).